Cover up tattoo

Cover up tattoo
Regelmatig helpen we mensen hun tattoo lichter te maken zodat het gemakkelijker is om er iets overheen te laten tatoeëren. In deze blogpost vertellen we u hier graag meer over.

Cover up tattoo

U heeft een tattoo laten zetten en bent er achteraf of na een aantal jaar niet meer tevreden mee, De tatoeage is niet goed genoeg gezet naar uw zin, de tatoeage bevat een naam die u liever niet meer wilt zien of uw smaak is gewoonweg veranderd. Zo’n 15 jaar geleden waren tribals bijvoorbeeld erg hip, daarna vooral veel Japans en tegenwoordig komen de jaren 50 weer terug wat weer goed zichtbaar is in de tattoo wereld.

En dus kan het zijn dat u misschien wel denkt over een cover up tattoo. Echter is het niet altijd direct mogelijk om er datgene overheen te laten plaatsen wat u eigenlijk zou willen, bijvoorbeeld vanwege te donkere kleuren of te strakke zwarte lijnen.

Wanneer u dan een aantal laser behandelingen ondergaat kunnen wij ervoor zorgen dat de tattoo licht genoeg wordt voor uw tatoeëerder om er een cover up tatto overheen te zetten. Gemiddeld volstaan 3 a 6 behandelingen voor het lichter maken van een tattoo.

Communiceer goed met jouw tatoeëerder hoe licht de tattoo moet zijn en of het coveren over jouw oude tattoo mogelijk is qua oud ontwerp.

Let op: uw lichaam kan tot wel 6 maanden nog pigmenten afstoten. Een cover-up kunt u dus het beste pas na die tijd laten plaatsen om te voorkomen dat er meerdere tatoeëersessies nodig zijn.

Cover-up tattoo laten verwijderen

Natuurlijk kunt u ook een cover-up tattoo laten verwijderen! Omdat de tattoo dan wel uit meerdere lagen bestaat zullen er in de meeste gevallen wel minimaal 10 behandelingen nodig zijn om de tattoo volledig te verwijderen. Elke tattoo is echter uniek.

Foto Consult Service of afspraak

U kunt gebruik maken van onze gratis en vrijblijvende foto consult service zodat we u een inschatting kunnen geven hoe het in uw geval zal verlopen en wat de kosten zullen zijn.

U bent natuurlijk ook altijd welkom om een afspraak te maken voor een gratis en vrijblijvend consult in onze kliniek in Katwijk. Zo kunnen wij u vaak nóg beter adviseren en kunt u er voor kiezen om direct een eerste behandeling te ondergaan.